Наукові взаємозв’язки білоруських та українських археологів у XIX–XX ст. - Витязь, С.П.; Дучиць, Л.П.; Медведєва, О.В. (Вісник НАН України, 2019)
У статті розглянуто внесок уродженців Білорусі у вивчення археологічних пам’яток України (Ф.І. Камінський, А.В. Прахов, Л.М. Славін), показано зв’язок білоруських дослідників старожитностей з київською історичною школою (В.З. Завітневич, М.В. Довнар-Запольський), з археологією Одеси (В.Н. Юргевич, М.Ф. Болтенко, П.В. Харлампович), з Харківським університетом (Л.-М.Ю. Лазаревич-Шепелевич, Б.А. Шрамко). Окрему увагу приділено дослідженням українських археологів на території Білорусі (В.Б. Антонович, М.Ф. Біляшівський, В.Ю. Данилевич, І.І. Артеменко).