Відновлення кадрового потенціалу науки як передумова інноваційного розвитку економіки України - Костриця, О.П. (Наука, технології, інновації, 2017)
У роботі обґрунтовано нагальну необхідність відновлення кадрового потенціалу української науки для забезпечення інноваційного розвитку економіки, проаналізовано результати розрахунків із застосуванням методу прогнозування еволюції кадрового потенціалу науки, які підтверджують, що кардинальні зміни у ставленні держави до науки, спрямовані на відновлення наукового потенціалу країни, необхідно здійснити невідкладно. Сама специфіка наукової системи, особливості формування і функціонування її кадрового потенціалу роблять принципово неможливим його швидке нарощування і регулювання — це процес довготривалий і досить-таки затратний. Кожен рік зволікання в цьому питанні не тільки призведе до багаторічного запізнення в досягненні європейських і світових стандартів, а й обернеться незрівнянно більшими витратами в майбутньому.