Державна підтримка розвитку інновацій на галузевому рівні - Рожкова, Л.В. (Наука, технології, інновації, 2017)
Державне фінансування інновацій в Україні має недоліки, пов’язані з недосконалістю механізмів надання фінансової підтримки й визначення її впливу на прискорення створення нових конкурентоспроможних технологій. У рамках проведеного дослідження визначено основні бар’єри, які перешкоджають реалізації інноваційних рішень, зокрема, це порівняно незначні обсяги державного фінансування, а також розподіл цих коштів між великою кількістю напрямів й установ. Розглянуто результати моніторингу реалізації пріоритетних напрямів інноваційної діяльності галузевого рівня головними розпорядниками бюджетних коштів у 2016 р., зокрема: обсяг фінансування галузевих пріоритетів, обсяг реалізованої інноваційної продукції, кількість створених, використаних і переданих нових технологій. На основі проведеного аналізу виділено перспективні сфери розвитку інновацій в Україні. Запропоновано переглянути й оптимізувати перелік галузевих пріоритетних напрямів інноваційної діяльності галузевого рівня для підвищення ефективності державної фінансової підтримки установам, які займаються розробкою нових технологій.