Агентний підхід до тематичного пошуку інформації з використанням онтологій - Ремарович, С. (Інститут програмних систем НАН України, 2008)
Розвиток глобальної мережі, ріст обсягу тематико-орієнтованої інформації в різноманітних предметних областях, збільшення числа користувачів Internet зумовили велику кількість підходів та засобів до пошуку інформації. Розглянуто аналіз централізованих та децентралізованих симстем пошуку. Запропоновано агентний підхід до побудови розподілених пошукових систем. Розглянута функціональність системи e-Content, що забезпечує тематичний пошук інформації у розподілених гетерогенних джерелах.