Метод інформаційно-аналітичної підтримки управління ризиками безпеки ресурсів відомчих інформаційних систем - Родін, Є.С. (Проблеми програмування, 2018)
Запропоновано формалізацію вразливостей та загроз за допомогою введення лінгвістичних змінних. Практично використано гібридні моделі та soft computing при побудові залежності рівня ризику виникнення помилок за двома факторами. Запропоновано два варіанти оцінювання впливу вразливостей на рівень ризику результуючого фактора. Запропоновано комбінацію використання статистичних даних та експертних оцінок для аналізу стану інформаційної безпеки організації. Запропоновано визначення сукупного ризику інформаційного ресурсу.