TermWare-3 – система переписування термів, заснована на контекстному численні - Шевченко, Р.С.; Дорошенко, А.Ю. (Проблеми програмування, 2019)
У статті описується конструкція системи переписування термів TermWare-3, що побудована на основі рефлексивного числення контекстних термів, коли структура терму включає до себе, окрім дерева, ще й внутрішній контекст та обмеження на співставлення при застосуванні (зовнішній контекст), що дозволяє занурити операції розв’язування імен в математичну семантику переписувальних правил. Описується метод ефективної диспетчеризації вибору правил, а також автоматичне перетворення виразів між системами на основі алгебраїчних типів мови Scala та контекстними термами.