Засоби та методи аналізу неструктурованих даних - Рогушина, Ю.В. (Проблеми програмування, 2019)
Проаналізовано сучасні засоби аналізу неструктурованих даних (НСД) та вплив Big Data на актуальність цього напрямку досліджень. Розглянуто перспективи використання фонових знань для такого структурування. Обґрунтовано доцільність застосування для цього таких стандартів W3C, як RDF та OWL. Використання семантичних Wiki-технологій для створення розподілених інформаційних ресурсів не тільки дозволяє досить легко додавати структурування до НСД, але й є джерелом фонових знань для аналізу довільних природномовних текстів відповідної предметної області. Запропоновані в роботі моделі та методи дозволяють вдосконалити процес генерації таких знань.