"Ради Бога не забудь: Чий се романс..." - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2015)
Текстологічний сюжет про італійський романс у драмі Лесі Українки “Блакитна троянда”. За автографами, рухом тексту, стало можливим наблизитися до розуміння одного з домінантних мотивів п'єси, носієм якого був затаєний музичний твір.