Визначення ролі держави в умовах фінансової глобалізації - Стукало, Н.В. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
У статті проаналізовані особливості визначення ролі держави в умовах фінансової глобалізації. Визначені основні фактори, під впливом яких формується фінансова політика країн світу в сучасних умовах. Зроблено висновок, що роль держави в умовах глобалізації фінансів залишається вагомою та має бути орієнтованою на вдосконалення податкової функції, законодавче сприяння розширенню доступу до дешевших фінансових послуг, стимулювання підсилення ролі неурядових організацій у даному процесі тощо. Обґрунтовані пріоритетні напрями діяльності держави в умовах фінансової глобалізації, особлива увага приділена розробці рекомендацій та обґрунтуванню заходів державної політики для безболісної та ефективної інтеграції України до глобального фінансового середовища.