Тип творчості в українській середньовічній літературі - Білоус, П. (Слово і Час, 2015)
У статті порушена проблема визначення типу творчості в українському середньовічному письменстві (ХІ–XV ст.). На прикладах із давніх творів доведено, що в літературних текстах переважає вживання символів та алегорій, які походять із фольклорних та біблійних джерел. Це дає підставу авторові статті зробити висновок про символічно-алегоричний тип творчості в середньовічному українському письменстві.