Тема натури як Божого промислу у творчості Григорія Сковороди і Климентія Зіновієва - Меркулов, М. (Слово і Час, 2015)
Стаття присвячена темі природи у творчості двох українських письменників доби бароко. Шляхом порівняння творів Григорія Сковороди і Климентія Зіновієва автор доходить висновку щодо спільних і відмінних рис їхніх поглядів на природу як на один з основних складників навколишнього світу. Об'єктом дослідження стали вірші Климентія Зіновієва та байки й вірші Григорія Сковороди.