Візуальний образ як текст - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2015)
У статті визначено різні підходи до потрактування візуального образу: за допомогою вербальної та невербальної мов (інтонації, міміки, жестів); у контексті інтерсеміотики та інтертекстуальності, інтермедійності та інтермедіальності. Приділено увагу окресленню термінів “синтез мистецтв”, “взаємодія мистецтв”, “інтермедійність”, “інтертекстуальність” та “інтерсеміотика”.