Психотип німфетки у творчості Віктора Петрова та Володимира Набокова - Соловій, Х. (Слово і Час, 2015)
У статті стверджено, що задовго до публікації роману “Лоліта” В. Набокова аналогічне явище траплялось у прозі В. Петрова (Домонтовича). Психотип “німфетки” досліджено на матеріалі романів “Дівчина з ведмедиком” та “Доктор Серафікус”.