Два епізоди із життя Миколи Зерова (до 125-річчя від дня народження неокласика) - Панченко, В. (Слово і Час, 2015)
Два етюди репрезентують маловідомі сюжети із життя і творчості М. Зерова часів його студентської юності та молодості тієї пори, коли він, учорашній випускник Київського університету ім. Св. Володимира, учителював у Златопільській гімназії (тоді Київщина). У першому етюді йдеться про дипломну роботу Зерова, присвячену літопису Григорія Грабянки “Исторія презільной брані”; у другому – про М. Зерова й А. Ахматову в київському середовищі перед 1917 роком, про можливе “посередництво” В. Нарбута між Зеровим-читачем і Ахматовою-поетесою.