Плазмонна спектроскопія поверхні плівок перехідних металів після низькоенергетичного йонного впливу - Васильєв, М.О.; Колесник, В.М.; Сидоренко, С.І.; Волошко, С.М.; Янчук, В.В.; Орлов, А.К. (Металлофизика и новейшие технологии, 2018)
Вперше плазмонну спектроскопію застосовано для аналізи поверхні нанорозмірних плівок перехідних металів. Досліджувалися моно- та багатошарові системи, одержані електронно-променевою методою осадження в надвисокому вакуумі у 10⁻⁷ Па.