Мізогінний дискурс в українському середньовічному письменстві - Пелешенко, Ю. (Слово і Час, 2015)
Стаття присвячена дослідженню явища мізогінії (женоненависництва) в українській середньовічній літературі. У студії велику увагу приділено витокам цього явища в дохристиянській та християнській культурах; подано численні приклади мізогінії в українських оригінальних і перекладних пам’ятках, а також в усній словесності.