Художні особливості поетичного циклу Лазаря Барановича "Snop męki Krola bolesci Iezusa Christusa (Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)" - Руда, О. (Слово і Час, 2015)
У статті проаналізовано художні риси поетичного циклу Лазаря Барановича “Snop męki Krola bolesci Iezusa Christusa (Tragædią Wielkopiątkową wystawiony)” зі збірки “Żywoty świętych”. Особливу увагу приділено духовним та художнім джерелам циклу, жанровим і стилістичним особливостям. Твір детально порівнюється з літургійною драмою Йоаникія Волковича “Розмишляння о муцѣ Христа Спасителя нашего”.