Гра у класиків, або в очікуванні Нобелівської премії - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2015)
Статтю присвячено проблемі знакових імен у сучасній українській поезії. Автор досліджує читацькі уявлення про авторів, що визначають обличчя української поезії або ж можуть набути статусу класиків у майбутньому. Зауважено, що список таких авторів охоплює постаті 1960–2000 рр., які вже мають різну міру визнання в Україні. Водночас чільною, а іноді і єдиною постаттю, котра може презентувати Україну світові, названо Ліну Костенко.