Архітектоніка замовляння як хронологічний маркер - Кривенко, О. (Слово і Час, 2015)
У статті розглядаються проблеми хронологічної систематизації замовлянь як магічних творів. Окреслено роль замовлянь у літературній генезі. Визначено чинники, завдяки яким тексти цього ґатунку досі активно побутують і трансформуються в різних видах мистецтва. Розглянуто основні групи замовлянь за періодами побутування. Схарактеризовано основні ознаки цих груп. З’ясована і обґрунтована провідна роль архітектоніки замовлянь як головного хронологічного маркера.