Основные приоритеты национальной экономики Азербайджанской Республики в условиях рыночной экономики - Джалилов, А.Н. (Економічний вісник Донбасу, 2019)
У статті вказано, що при досягненні соціально-економічних цілей керувалися принципами ефективного державного регулювання, які забезпечили досконалу конкуренцію в умовах ринкової економіки, трансформуючи в економіку експортної спрямованості, що дозволить раціонально використовувати енергію, яка створює високу додану вартість. Таким чином, підвищення конкурентоспроможності національної економіки, грунтуючись на певні напрямки, дозволяє досягти захисту макроекономічної стабільності, яка посилить координацію монетарної і фіскальної політики. Разом з цим, поліпшення бізнес-середовища і підтримка приватної ініціативи, розвиток ринку фінансових послуг дозволяють удосконалити зовнішньоторговельну і інвестиційну політику.