Матеріально-технічне забезпечення агропродовольчого комплексу в контексті модернізації промисловості - Перебийніс, В.І.; Рогоза, М.Є.; Косарева, Т.В.; Перебийніс, Ю.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
Установлено, що ефективність агропродовольчого комплексу залежить від рівня його матеріально-технічного забезпечення, який визначається станом промисловості, що виробляє засоби виробництва. В останні роки спостерігається зростання імпорту і продажу сільськогосподарської техніки. Наведено порівняльну оцінку окремих видів техніки вітчизняного та іноземного виробництва. Розглянуто перспективи розвитку тракторного, сільськогосподарського та автомобільного машинобудування України у контексті його модернізації. Акцентовано увагу на концепції нової індустріальної політики (неоіндустріалізації).