Критичний аналіз алгоритмів визначення характеристик випадкових процесів служби технічної підтримки Інтернет-провайдера - Шевченко, Н.Ю.; Замула, В.В. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті здійснено аналіз методичних підходів до вдосконалення управління службою технічної підтримки Інтернет-провайдера та підвищення ефективності діяльності працівників за рахунок розробки інформаційної системи і застосування комплексу математичних методів для служби технічної підтримки Інтернет-провайдера. Проаналізовано алгоритми визначення характеристик випадкових процесів служби технічної підтримки Інтернет-провайдера. Проведено критичний аналіз алгоритмів визначення характеристик випадкових процесів служби технічної підтримки Інтернет-провайдера. Представлена модель руху потоку заявок в службі технічної підтримки Інтернет-провайдера. Виконання клієнтських заявок здійснюється за схемою багатоканальної системи масового обслуговування з чергою. Черга є спільною для всіх чотирьох типів виконуваних операцій, тобто клієнти стають в чергу відповідно часу їх дзвінка і чекають, поки звільниться один із операторів. Крім зайнятості операторів, затримка виконання операції може також викликатися перевантаженістю каналів зв'язку.