Профетичні романи Юрія Щербака в контексті сучасної постапокаліптики - Бовсунівська, Т. (Слово і Час, 2015)
Стаття присвячена проблемі жанрового окреслення сучасного постапокапіптичнопз роману та визначення жанрових ознак та особливостей трилогії про Час Юрія Щербака. Названі жанрові характеристики сучасного постапокапіптичного роману (використані також романи “Дорога” Кормака Маккарті та “Амнезія творця” Джонатана Летема), серед яких визначаючими є онтодіалог, коммемораційна стратегія тексту та ієрофанія.