Зародження українського бароко у контексті контрреформаційних впливів у Речі Посполитій середини XVI століття - Миненко, Ю. (Слово і Час, 2015)
У статті досліджено питання походження стилю бароко в українській літературі. Важливе значення для появи та розвитку українського бароко мали контрреформаційні зміни у тодішній Речі Посполитій. Проаналізовано перші твори українського бароко і, відповідно, його хронологічні межі.