Тлумачення мистецтва "кінця віку" в теорії Макса Нордау - Іванишин, П. (Слово і Час, 2015)
У статті витлумачено естетико-літературознавчу концепцію відомого й популярного автора другої половини XIX - початку XX століть Макса Нордау. Зокрема, з'ясовано уявлення дослідника про характер симптомів “виродження” в мистецтві “кінця століття”. Простежуючи актуальність окремих думок М. Нордау в сучасності, автор фіксує деяку суголосність його концепції ідеям вісниківської герменевтики та теорії мистецтва.