"Огузнама" та українська середньовічна література: генетичні зв'язки й типологічні збіги - Пелешенко, Ю. (Слово і Час, 2015)
У статті досліджено спільні риси комплексу епічних пам'яток туркменської словесності “Огузнама” та низки українських середньовічних творів. Зазначено, що подібність деяких елементів у творах української та туркменської літератур пояснюється як схожими міфологічними уявленнями, так і впливом різних, зокрема, біблійно-коранічних тем та сюжетів, що були поширені в межах християнського та ісламського світів.