Багатоаспектність таланту Петра Сороки - Кореновська, Л. (Слово і Час, 2015)
“Ліричний денник” під назвою “Жезл і посох” складається із трьох частин: міні-новели, у яких зібрано біографічні фрагменти різних за фахом, віком і соціальним статусом літературних героїв – реальних людей; літературні мемуари, що в них автор подає критично-суб’єктивну оцінку сучасного літературного процесу в Україні; “Ненаписані вірші” репрезентують різнотематичні поетичні твори. Стилю письменника притаманні лапідарність висловлення, скупість художніх засобів образності, сповідальний тон, точність слова.