Модерність драматургії Котляревського: сприйняття та оновлення традицій - Мороз, Л. (Слово і Час, 2015)
На матеріалі п’єс І. Котляревського розглядається своєрідність функціонування українських довготривалих традицій – загальнокультурних, а не лише літературних. Ідеться про постійне оновлення української літератури і в ідейному, і власне художньому аспектах.