Особливості формування нових комплексних сполук Rh (III) з 2-(2-гідроксибензоїл)-n-метилгідразинкарботіоамідом - Бонь, В.В.; Орисик, С.І.; Пехньо, В.І. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Синтезовано та спектрально охарактеризовано нові комплексні сполуки родію (ІІІ) з амбідентним органічним лігандом 2-(2-гідроксибензоїл)-N-метилгідразинкарботіоамідом (H4L). Встановлено вплив умов синтезу на спосіб координації органічного реагенту: в кислому середовищі ліганд координований до центрального йона родію тридентатно-циклічно в тіонній формі; при підвищенні pH (>5) відбувається внутрішньомолекулярне перегрупування в органічній молекулі з утворенням триазольного кільця і бідентатно-циклічною координацією трьох молекул новоутвореного ліганду.