Земельна власність маґдебургій Чернігово-Сіверщини - Доманова, Г. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті розглядається проблема магістратського землеволодіння міст Чернігово-Сіверщини, яке було прописано в привілеях на маґдебурзьке право та впродовж ХVІІ – ХVІІІ ст. неодноразово знаходило підтвердження в царських грамотах і гетьманських універсалах. Проаналізовано зміни в обсязі земельної власності Стародубського, Чернігівського, Ніжинського, Мглинського, Погарського та Почепського магістратів, а також рангових маєтностях міських посадовців.