Козелецький Богословський дівочий монастир - Панько, С. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті розкривається минувшина міста Козелець – історія Богословського дівочого монастиря. Проаналізувавши джерельну базу дослідження, автор робить припущення щодо часу заснування обителі, називає імена священнослужителів та мецената, вказує на причини і час її закриття. На основі картографічних даних та архівних свідчень висуває гіпотезу щодо колишнього місця розташування Богословської дівочої обителі.