Торговельно-економічна діяльність Ніжинського грецького братства у ХVІІ - ХІХ ст. - Пилипенко, О. (Сiверянський лiтопис, 2018)
Наукова стаття присвячена торговельно-економічній діяльності Ніжинського грецького братства. Вивчено основні напрямки внутрішньої та зовнішньої торгівлі ніжинських греків, асортимент їхніх товарів. Досліджено правовий статус і привілеї грецьких купців на теренах України.