Особові справи студентів з Чернігівщини в архіві Київського комерційного інституту - Чуткий, А. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті аналізуються окремі з виявлених в архіві Київського комерційного інституту особових справ студентів, котрі походили з Чернігівщини і навчались у цьому виші на початку XX ст. З’ясувалося, що вони належали до різних етнічних груп, переважно були матеріально незабезпеченими і Перша світова війна ще більше ускладнила їхнє становище, спричинивши припинення навчання багатьох із них.