Сезонні зміни у видовому комплексі голих амеб (Protista) у р. Тетерів (м. Житомир) - Пацюк, М.К. (Гидробиологический журнал, 2016)
Наведено результати сезонних досліджень голих амеб у р. Тетерів (м. Житомир) впродовж 2012—2013 рр. Проаналізовано зв’язок між видовим різноманіттям голих амеб та фізичними і гідрохімічними параметрами водойми (температурою, концентрацією розчинених у воді кисню і органічних речовин).