Позашлюбні зв'язки у Миргородському полку ХVIII ст. - Кручиненко, В. (Сiверянський лiтопис, 2018)
У статті на основі метричних книг і судових справ розглянуто проблему перелюбу (позашлюбних зв'язків) на території Миргородського полку. З'ясовано, що релігійні заборони та осуд з боку громади не стали перепоною для подружніх зрад.