Вплив підвищеної концентрації фосфору у водному середовищі на вміст хлорофілів у занурених макрофітах - Пасічна, O.O.; Горбатюк, Л.О.; Кукля, І.Г.; Годлевська, О.О. (Гидробиологический журнал, 2016)
Встановлено динаміку вмісту хлорофілів у занурених макрофітах Najas guadalupensis (Spreng.) Magnus, Ceratophyllum demersum L. і Myriophyllum spicatum L. при підвищеній концентрації фосфору у модельному водному середовищ і. Показано, що у хронічних дослідах (14 діб) вміст хлорофілів а і b у N. guadalupensis змінюється при менших концентраціях фосфору, ніж у C. demersum і M. spicatum. Встановлено видову специфіку поглинання фосфору дослідженими вищими водними рослинами залежно від його концентрації у воді.