До питання дослідження садиби гетьмана Кирила Розумовського в Батурині на вулиці Київській (на матеріалах ЦДІАК України, м. Київ) - Фурсова, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті на основі нововиявленого документу з ЦДІАК України в м. Києві досліджено та проаналізовано споруди, що входили до складу садиби гетьмана Кирила Розумовського в Батурині. Подані у статті матеріали дають змогу конкретніше дізнатися про забудову Батурина в часи життя та гетьманування Кирила Розумовського та в подальшому здійснити наукову реконструкцію його гетьманської садиби.