Тейхоєві кислоти бактерій та їхні біологічні властивості - Позур, В.К.; Сенчило, Н.В.; Пасічник, І.П. (Биополимеры и клетка, 2000)
Огляд присвячено вивченню тейхоевих кислот бактерій та їхніх біологічних властивостей. Значну увагу приділено розкриттю структури та фізико-хімічних особливостей тейхоевих кислот бактерій, їхній ролі у функціонуванні бактеріальної клітини та впливові на організм ссавців, зокрема, на імунну систему (індукція реакцій клітинного імунітету, синтез антитіл, продукування цитокінів, активація системи комплемента).