Життєздатність клітин у культурі при спільній дії важких металів та радіації - Дудченко, Т.М.; Лавренчук, Г.Й.; Серкіз, Я.І.; Зінченко, В.А. (Биополимеры и клетка, 2000)
Спільна дія радіації в дозі ЛД-10 та важких металів при EC50 спричинює зміни показників життєздатності клітин у культурі, які є специфічними щодо впливу металів та характерними для різних стадій росту клітин. Сr і Рb спільно із радіацією проявляють синергічну або адитивну дію, Сu – антагоністичний ефект, Рb і Ва в стаціонарній фазі росту культури клітин збільшують мітотичний індекс та кількість полікаріоцитів.