Про праці Д. Я. Петрини з сучасної математичної фізики - Герасименко, В.І.; Малишев, П.В.; Ребенко, О.Л. (Український математичний журнал, 1994)
Наведено короткий огляд робіт Д.Я. Петрини в різних галузях сучасної математичної фізики.