Метод матричної резолюції в аспекті програмно-апаратної реалізації автоматизації управління - Теленик, С.Ф.; Безносікова, Т.В.; Ільченко, О.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Розглядається програмно-апаратний підхід для спрощення управління технічними системами з великою кількістю однотипних компонентів і некритичними за часом характеристиками. Пропонується метод, який базується на використанні для управління звичайних персональних комп’ютерів та принципу регулювання по відхиленню, покладеного на формальну мову і механізми виведення клаузальної логіки. Застосування методу продемонстровано на прикладі систем управління теплицею.