Проверка гипотез с помощью оптимальных статистических критериев. I - Кук, Ю.В.; Петунин, Ю.И. (Український математичний журнал, 1994)
Пропонується методика побудови статистичних критеріїв, яку можна застосувати для перевірки довільного скінченного числа простих альтернативних гіпотез. Вводиться поняття оптимального статистичного критерію, окремими випадками якого є байесовський та мінімальний критерій. Доводиться, що будь-який оптимальний статистичний критерій можна побудувати на підставі відношення правдоподібності.