Аналіз розподілу алельних варіантів генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 і HLA-G серед жінок з навиковим невиношуванням вагітності нез’ясованого ґенезу - Терпиляк, О.І.; Сосніна, К.О.; Заставна, Д.В.; Гельнер, Н.В.; Микула, М.І. (Вiopolymers and Cell, 2013)
Мета. Проаналізувати особливості алельного поліморфізму генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA-DQB1 та поліморфізму інсерція/делеція 14 п. н. 3' UTR гена HLA-G у жінок з навиковим невиношуванням вагітності (ННВ). Методи. Виділення ДНК висолюванням, ПЛР, електрофорез в агарозному гелі. Результати. Проведено комплексний аналіз розподілу та частоти алельних варіантів генів HLA-DRB1, HLA-DQA1, HLA- DQB1 та поліморфізму інсерція/делеція 14 п. н. гена HLA-G серед жінок з ННВ. Висновки. Зміни в генах системи HLA можуть бути причиною порушення репродуктивної функції у жінки і призводять до ранньої елімінації плоду.