Трехмерная начально-краевая задача конвекции вязкой слабо сжимаемой жидкости. I. Разрешимость в целом - Мосеенков, В.Б. (Український математичний журнал, 1994)
За допомогою асимптотичних методів досліджується тривимірна початково-крайова задача конвекції в'язкої термічно неоднорідноі слабко стисливої рідини, що заповнює порожнину в твердому тілі. Доведена теорема про її розв'язність у цілому (за часом). Для розв'язування задачі запропонованний збіжний ітераційний процес спеціального вигляду.