Хітиназо-3-подібний білок 2 (CHI3l2) активує сигнальний каскад ERK1/2 у клітинах ембріональної нирки людини (HEK293) - Арешков, П.О.; Кавсан, В.М. (Вiopolymers and Cell, 2009)
Метa. Пoказaти, що CHI3L2, як і гомологічний йому CHI3L1, активує сигнальний каскад ERK1/2. Методи. Причетність CHI3L2 до активації ERK1/2 оцінювали Вестерн-блот-аналізом з поліклональними анти-ERK1/2 aбo моноклональними анти-фосфо-ERK1/2-aнтитiлaми. Результати. Визначено, що фосфорилювання ERK1/2 стимулюється додаванням CHI3L2 до клітинного середовища DMEM. Висновки. Хітиназoподібний білoк CHI3L2 активує фосфорилювання ERK1/2 у клітинах ембріональної нирки людини (HEK293) i, таким чином, ініціює ERK1/2-MAP-кіназний сигнальний каскад, що може спричинити клітинну проліферацію або диференціацію.