О черниковских p-группах - Гудивок, П.М.; Шапочка, И.В. (Український математичний журнал, 1999)
Досліджуються розширення повних абелевих p - груп з умовою мінімальності за допомогою скінченної p - групи H. Встановлено, коли задача опису всіх таких иеізоморфних розширень є дикою. Описані всі иеізоморфиі черніковські p- групи, фактор-група яких за максимальною повною абелевою підгрупою є циклічною групою порядку ps,s<2.