Управление сингулярными распределенными системами параболического типа с разрывными нелинейностями - Павленко, В.Н. (Український математичний журнал, 1994)
Наведена постановка задач керуванння сингулярними розподіленими системами параболічного типу з розривними нелінійностями. Одержані достатні умови існування оптимальної пари "керування-стан" у припущенні, що множина припустимих пар "керуванння-стан" системи не є порожньою. Дослілжуються питання пpo існуванння напівправильних розв'язків рівняння стану розподіленої системи. При цьому не передбачається, що нелінійність у рівнянні стану системи має по фазовій зміннній підлінійне зростання або обмежену варіацію на будь-якому відрізку прямої.