Про оцінку власних значень деяких самоспряжеиих операторів - Яворський, Ю.М. (Український математичний журнал, 1994)
Одержані оцінки числа власних значень збурень деяких самоспряжених і унітарних операторів в гільбертовому просторі. Зокрема, розглядається збурення оператора множення на незалежну змінну L₂(R) and L₂(0,1).