Картування ділянки рибофлавінового оперону Bacillus subtilis, що детермінує активність 3, 4-дигідрокси-2-бутанон-4-фосфатсинтази - Борецька, Н.І.; Люта-Теглівець, О.Є.; Вороновський, А.Я.; Борецький, Ю.Р.; Шавловський, Г.М. (Биополимеры и клетка, 1996)
За допомогою рибофлавінових ауксотрофів Escherichia coli та рекомбінантних плазмід проведено комплементаційний аналіз рибофлавінового оперону В. subtilis. Показано, що третя відкрита рамка трансляції рибофлавінового оперону В. subtilis кодує біфункціональний білок, який каталізує розщеплення ГТФ до 2, 5-диаміно-4-окси-6-рибозиламінопіримідин-5'-фосфату і утворення 3, 4-дигідрокси2-бутанон-4-фосфату з рибулозо-5-фосфату.