Структурно-функціональна організація геномів бакуловірусів - Строковська, Л.І.; Кіхно, І.М.; Мелешко, Р.А. (Біополімери і клітина, 2002)
Baculoviridae — родина різнорідних патогенних вірусів, шр інфікують комах і характеризуються складним реплікаційним циклом, який завершується включенням віріонів у кристалічний білковий матрикс. Бакуловірусні гени експресуються за типом транскрипційного каскаду, в якому кожний наступний етап залежить від експресії генів на попередньому етапі. Даний огляд узагальнює сучасні уявлення як про згаданий унікальний механізм генної експреси, так і про механізми бакуловірусної реплікації, пов'язаної з ним. Описуються нуклеотидні послідовності та гени, що беруть участь у цих процесах.